Kekuwatan lemes saka bahan tabung baja mulus saka Shandong Derunying sensitif banget marang macem-macem faktor eksternal lan internal, ing endi faktor eksternal kalebu bentuk, ukuran, kelancaran permukaan, lan kondisi layanan utawa kaya bagean kasebut, lan faktor internal kalebu komposisi, tekstur, kemurnian, stres residual lan liya-liyane. Owahi faktor kasebut kanthi alus bakal nyebabake fluktuasi utawa uga beda kinerja kinerja lemes saka bahan kasebut.

Pengaruh faktor kekuwatan lemes minangka aspek penting kanggo paneliten lemes. Panliten iki bakal mbiyantu desain struktur bagean sing cocog, pilihan bahan tabung baja mulus sing bener, lan formulasi macem-macem teknik pangolahan kadhemen lan panas sing rasional, saéngga bisa njamin kinerja komponen sing lemes.

1. Pengaruh konsentrasi stres
Biasane, kekuatan lemes dipikolehi liwat pangukuran nggunakake sampel mulus sing rumit. Nanging, macem-macem kedudukan, kayata langkah, kunci, utas, lan bolongan minyak, lan liya-liyane, mesthi ana ing bagean mekanik sing nyata. Anane kedudukan kasebut nyebabake konsentrasi stres, sing ndadekake stres nyata maksimal ing dhasar ora luwih gedhe tinimbang stres nominal sing ditanggung bagean kasebut, lan asring miwiti kegagalan bagean kasebut.

Koefisien konsentrasi stres teoretis Kt: rasio stres aktual maksimal tumrap stres nominal ing oyod saka kedudukan sing dipikolehi miturut teori elastis ing kahanan elastis sing ideal.

Koefisien konsentrasi stres sing efektif (utawa koefisien konsentrasi stres lemes) Kf: rasio watesan lemes σ-1 saka sampel sing lancar nganti watesan lemes σ-1n saka sampel kedudukan.
Koefisien konsentrasi stres sing efektif dipengaruhi ora mung karo ukuran lan bentuk komponen, nanging uga sifat fisik bahan, pangolahan, perawatan panas lan faktor liyane.

Koefisien konsentrasi stres sing efektif mundhak kanthi cetha, nanging biasane luwih cilik tinimbang koefisien konsentrasi stres teoritis.
Koefisien sensitivitas kedudukan lemes q: koefisien sensitivitas kedudukan lemes nuduhake sensitivitas materi menyang kedudukan lemes lan diwilang karo formula ing ngisor iki.
Rentang data q yaiku 0-1, lan sing luwih cilik yaiku q, sing kurang sensitif yaiku bahan tabung baja mulus ing kedudukan. Eksperimen nuduhake manawa q sejatine dudu konstanta materi, lan isih ana gandhengane karo ukuran kedudukan; q sejatine ora ana gandhengane karo kedudukan nalika radius kedudukan luwih gedhe tinimbang nilai tartamtu, nilai radius beda kanggo macem-macem bahan utawa status pangolahan.

2. Pengaruh ukuran
Amarga heterogenitas tekstur lan cacat internal materi, paningkatan ukuran bakal nambah kemungkinan kegagalan material, saengga bisa nyuda watesan lemes materi. Anane efek ukuran minangka masalah penting kanggo ngetrapake data lemes sing dipikolehi liwat pangukuran sampel cilik ing laboratorium menyang bagean ukuran nyata. Ora mokal kanthi lengkap lan padha makili konsentrasi stres, gradien stres utawa sapanunggalane ing ukuran ukuran nyata, mula asil laboratorium lan kegagalan lemes sawetara bagean tartamtu wis saling nyambung.

3. Pengaruh status pamrosesan permukaan
Tandha mesin sing ora rata mesthi ana ing permukaan mesin. Tandha iki padha karo kedudukan cilik sing nyebabake konsentrasi stres ing permukaan materi, lan bakal nyuda kekeselen materi. Tes nuduhake manawa, kanggo wesi baja lan aluminium, watesan lemes mesin kasar (puteran kasar) luwih murah tinimbang polesan alus bujur kanthi 10% -20% utawa luwih. Sing luwih dhuwur yaiku kekuwatan materi, luwih sensitif kanggo permukaan sing lancar.


Wektu kiriman: Aug-06-2020